Wrap folie

Wrap folie

 

Wrap folie toepassingen

Wrapfolie is vooral bekend voor het niet permanent veranderen van de kleur van je auto. Dit kan verschillende redenen hebben. Dure sportwagens worden vaker gelijk na aanschaf voorzien van een wrap, soms zelfs in de zelfde kleur als de auto geleverd is, om de lak te beschermen. Als de auto dan jaren later verkocht wordt hoeft alleen de wrap verwijderd te worden en komt de originele lak weer tevoorschijn die dan letterlijk als nieuw is.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij je auto gewoon van een nieuwe kleur wilt voorzien. Van saai wit naar een brushed aluminium kleur, of lekker opvallend in het blinkend goud. Of wil je een deel van je auto zoals de motorkap, het dak of de achterspoiler voorzien van een carbon wrap? De folie is ook geschikt om je scooter of motor mee te wrappen.

Maar wist je dat deze folie ook uitermate geschikt is om meubels mee te wrappen? Denk dan bijvoorbeeld aan je complete keuken, de koelkast, een tafeltje of bijvoorbeeld je koffiezet apparaat. Wij hebben ook al gewrapte computers, delen van het dashboard en scooters voorbij zien komen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

 

Wrapfolie kwaliteit

Wrapping folie vind je in vele kwaliteiten en prijsklasses. Het is soms lastig aan klanten om uit te leggen waarom het merendeel van de door ons verkochte wrapfolie de duurdere folies zijn. Want wrap folie is toch wrap folie? 

Nou, was dit maar zo! De reden dat vrijwel al onze folies tot de hogere prijsklasse behoren heeft alles te maken met de kwaliteit en handelbaarheid. De rekbaarheid en het feit dat de folie herposioneerbaar is maken dit een dure folie om te fabriceren. Goedkope wrapfolies op de bekende internetveiling sites zijn in vrijwel alle gevallen geen wrapfolies, maar normale vinylfolies van onbekende merken zonder wrapfunctionaliteit. Gewoon plakvinyl dus, en in veel gevallen niet geschikt voor buitengebruik.

Wij gaan er vanuit dat als je iets wilt wrappen, je dit ook goed wilt wrappen. En om die reden bieden wij wrapping folies aan van de beste merken, namelijk 3M en Oracal. Dit zijn professionele folies die hun waarde meer dan bewezen hebben en als de standaard norm in de wrap wereld gezien worden.

 

Goedkope wrapfolie van Stickythings

Wij hebben de afgelopen jaren veel verzoeken gekregen voor een goedkopere variant van de wrapfolie. Soms heb je gewoon een hobby project of wil je een deel van je auto of scooter voor de lol wrappen.  Hierbij hebben wij een selectie gemaakt om topmerken zoals voor een goedkope prijs aan te kunnen bieden. Wij vermelden dan zeer duidelijk bij de beschrijving dat het hier een goedkope variant van de folie betreft en leggen je duidelijk de verschillen en de voor en nadelen uit ten opzichte van echte wrapfolie uit bij het product.  Je hebt dus de keuze uit diverse prijsklassen folies, van goedkoop tot de duurste wrapfolie, maar altijd van een bekend merk zoals 3M of Oracal.

 

Wrapfolie aanbrengen

Het aanbrengen van een wrap is wat lastiger en vraagt een andere techniek dan de standaard vinyl stickers. Het is best lastig om dit uit te leggen en wij raden je ook niet aan om als je nog nooit gewrapped hebt om gelijk te beginnen met je hele auto te wrappen. Dat vraagt namelijk wat oefening. Gelukkig is er voldoende videomateriaal beschikbaar om te kijken hoe de professionals dit doen. Wij adviseren je daarom om, als jij echt serieus aan de slag wilt met wrapping, een aantal uurtjes achter de computer te gaan zitten om wrap filmpjes op youtube te kijken. Dit medium staat namelijk vol met tutorials. En een goede voorbereiding is uiteraard het halve werk.

Belangrijk om te weten is dat wrap folie de eigenschap heeft om flexibel te worden bij hogere temperaturen. Daarom raden wij je een omgevingstemperatuur bij het aanbrengen aan van minimaal 20 graden celcius. Tevens dient de folie verwarmd te worden met een föhn bij het aanbrengen om goed vormbaar te worden. Erg belangrijk is om de folie, als deze eenmaal goed zit, altijd flink na te verwarmen met een föhn. Hierbij mag de folie echt goed verwarmd worden zodat deze een nieuw geheugen krijgt. Hij onthoud dan de bewerkte vorm van het aanbrengen en zal niet proberen om terug te trekken in zijn oude rechte vorm. Dit proces heet het doodfohnen van de wrap.